Blog de notíces de l'Associació Agrat. Per a més informació www.agrat.cat

dimarts, 24 de maig del 2016

La 4a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega se celebrarà el 4 de juny amb més de 70 varietats

Tàrrega acollirà el dissabte 4 de juny la quarta edició de la Fira de la Cervesa Artesana, camí de convertir-se en l’esdeveniment més significatiu a Lleida en relació a aquest producte de proximitat. Des de les 12 del migdia i fins passades les 12 de la nit, la plaça del Carme aplegarà una tretzena d’elaboradors d’arreu del territori català, els quals posaran a l’abast més de 70 varietats de cerveses. 

Els cervesers participants són C13 (La Pobla de Segur), La Vella Caravana (Menàrguens), Lo Perot (Penelles), Cerveses de Ponent (Seró), Espina de Ferro (Anoia), Les Clandestines (Montferri), La Segarreta (Santa Coloma de Queralt), Gàrgola (Sant Vicenç de Torelló), Picarda (Mequinensa), Cerberus (Artès), Quer (Berga), Casa Dalmases (Cervera) i Matoll (Belianes). Aquesta última marca coorganitza la fira al costat de l’Associació Agrat, a més de comptar amb suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida.

En el decurs de la roda de premsa, Jordi Segarra, portaveu de Matoll, ha avançat que la fira targarina estrenarà noves varietats elaborades amb poma, pera i préssec. Per la seva part, Joan Salvadó, portaveu d’Agrat, ha explicat que enguany es vol potenciar el petits tasts de cervesa (com alternativa a la consumició sencera), per la qual cosa s’ha dissenyat un nou vas. Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, i l’alcaldessa Rosa Maria Perelló han destacat el vessant comercial que suposa per a Tàrrega una fira d’aquestes característiques. En aquest sentit, s’ha subratllat l’aposta de Tàrrega pels productors gastronòmics de la zona.

Nou espai: el “catòdrom”

Dels tiradors només rajaran cerveses de comercialització limitada. A més, s’estrenarà el “catòdrom”, espai de maridatge de cerveses amb comentaris d’un especialista (preu: 8 euros). El “catòdrom” tindrà lloc a la 1 del migdia (maridatge amb xocolata artesana Aynousé d’Agramunt), a 2/4 de 6 de la tarda i a 2/4 de 8 del vespre. També en el terreny gastronòmic s’oferirà per dinar la tradicional paella feta amb cervesa (preu: 6 euros · Obsequi per a les 300 primeres persones que reservin a agrat@agrat.cat). Per sopar, el restaurant targarí La Cava elaborarà dues cassoles.

La gran novetat d’enguany, però, serà el Destxapa’t, un corretapes per diferents restaurants de Tàrrega que tindrà lloc el divendres 3 de juny a la nit. Els participants recorreran quatre locals gastronòmics (Novum, Ateneu, Dpans i Kirikú) on tastaran una tapa acompanyada del maridatge d’una cervesa artesana escollida per a l’ocasió. Tots els participants tindran un obsequi i les places són limitades (preu: 15 euros · Reserves a les xarxes socials d’Agrat Tàrrega i agrat@agrat.cat).

Jornada amb música en viu

Un altre dels plats forts de la 4a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega seran els concerts gratuïts: fins a tres grups amenitzaran dissabte el certamen. A l’hora del “Beermut” hi haurà l’actuació de Morena Tradipatxanga, trio català amant de la patxanga. A 2/4 de 7 de la tarda serà el torn de la txaragna targarina Digal’s-hi Inquiets. I a les 10 de la nit actuaran els Kerman, grup de punk-rock i ska. A més, també hi haurà DJ’s durant les més de 12 hores de fira, es repetirà l’exitós concurs Lo Gran Dictat i s’organitzarà un divertit “Escala-birres”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada