Blog de notíces de l'Associació Agrat. Per a més informació www.agrat.cat

dimecres, 21 de maig del 2014

Continua la Festa Major de Maig de Tàrrega amb la cercavila del Corre-Tossino i un maridatge de vins i formatges dalt el castell


Segona jornada de la celebració amb elevada afluència de públic i altes temperatures
    
La Festa Major de Maig 2014 de Tàrrega ha viscut dissabte la segona jornada d’actes marcada per una elevada afluència de públic i molt bon temps, amb estones fins i tot de calorada. Al migdia l’Associació Agrat i l’Agrupament Escolta han convocat un maridatge de vins i formatges dalt del castell medieval, una proposta gastronòmica que també ha servit per redescobrir les vistes d’ocell des de la fortificació. La cita s’ha amenitzat amb l’actuació del grup targarí Perifèrics. En els dos últims anys, Agrat i els Escoltes han dignificat altres espais històrics de la ciutat com el Pou del Gel o el torricó carlí de l’ermita de Sant Eloi amb l’objectiu de donar-los a conèixer a la població.

El Corre-Tossino triomfa
Un altre suggeriment d’avui han estat el Picampanar, una visita al campanar de l’Església Parroquial organitzada també pels Escoltes. A més d’un vermut i música en directe, es convoca alhora a les alçades un concurs fotogràfic. D’altra banda s’han desenvolupat el 5è Torneig de Bitlles Catalanes de Tàrrega, l’espectacle infantil dels Xip Xap i el Corre-Tossino, una cercavila esbojarrada que ha quallat al calendari. Lo Tossino, figura del bestiari targarí, ha desfilat flanquejada per nombrosos seguidors pels carrers de la ciutat amb la xaranga Band The Marxa. A la nit és prevista La Nit del Tararot, un aparador dels elements del folklore targarí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada