Blog de notíces de l'Associació Agrat. Per a més informació www.agrat.cat

dimarts, 29 de setembre de 2015

L'Agrat recollirà móbils antics a la Fira del Medi Ambient

La comissió FesTàrregaSolidària de l’Associació Agrat tindrà un estand de recollida de móbils antics dins el marc de la Fira del Medi Ambient que se celebrarà el pròxim cap de setmana del 3 i 4 d'octubre a Tàrrega. La campanya es va iniciar el passat mes de juny i s'han habilitat punts de recollida durant diverses activitats com la Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega, el Flèndit, la revetlla de Sant Joan o el Mercat d'Intercanvi conjuntament amb els Escoltes.

D'aquesta manera s'anima a tota la gent que visiti la Fira del Medi Ambient que se celebrarà al Mercat Municipal a que porti telèfons que ja no utilitzi i rebrà informació sobre el tema. La campanya té un doble objectiu. D’una banda, difondre el missatge sensibilitzador de que cal reciclar els aparells i el seu elevat consum; i de l’altra, despertar la inquietud a totes les persones de la procedència d'aquesta materials i el tracte de les grans empreses amb els extractors del coltan, la matèria prima.

El coltan és un mineral imprescindible per al desenvolupament de les noves tecnologies i dispositius electrònics i la República Democràtica del Congo en té el 80% de les reserves mundial. La presencia d'aquest material està lligada a conflictes bèl·lics per al control de tant apreciat i valuós mineral en el món actual, amb repercussions tant humanes com ambientals.

Per aquest motiu, els beneficis obtinguts durant aquesta campanya s’aportaran al projecte “Mobilitza’t per la selva”, una campanya de reciclatge de mòbils impulsada per l’Institut Jane Goodall. La campanya es proposa reutilitzar, reciclar i reduir la demanda de terminals i recaptar fons pels programes d’educació, conservació i desenvolupament al Congo.

Cap comentari:

Publica un comentari