Blog de notíces de l'Associació Agrat. Per a més informació www.agrat.cat

divendres, 16 de març del 2012

17 de març. 2a edició FesTàrregaSolidària

Aquest dissabte 17 de març de 2012 es celebrarà la 2a edició de festàrregaSolidària. Aquest any,organitzada per la Comissió Festàrregasolidària, integrada dins de l’Associació Agrat, la qual emmarca el seu objectiu social i solidari amb aquesta activitat.

Aquesta celebració va néixer el 2008 amb l’objectiu de sensibilitzar i transmetre la importància de les diferències entre els països del Nord i del Sud i treballar perquè dia a dia puguin ser menors. Per això, s’intenta recaptar una quantitat de diners per invertir en projectes concrets de caràcter solidari i que s’adrecen íntegrament a dos projectes, un adreçat al desenvolupament dels països empobrits i un altre d’àmbit local.

Els diners es recolliran mentre tots junts caminarem, correrem, farem tallers de tarda,una gran xocolatada acompanyada d’animació i batucada per petits i grans, un bon sopar i concerts. Fent d’aquesta festa un dia participatiu i sensibilitzador per totes les edats amb la col•laboració de tots.

Els projectes amb els quals es col•laborarà en aquesta edició són dos. Els hem anomenat el projecte de veïns i el projecte de casa. Hem cregut interessant col•laborar amb un projecte a Etiòpia, gestionat per Intermón Oxfam, per millorar les condicions i l’accés a l’aigua potable. Per aconseguir-ho, aquesta ONG organitza una caminada popular de 100 km anomenada “Trailwalker” a través de la Via Verda Pirineu-Costa Brava, on cada equip participant fa una donació per a Etiòpia. L’equip targarí anomenat festàrregasolidària s’està entrenant de valent per aportar l’esperit i els diners recollits a la festa.Encara que la nostra intenció és col•laborar al desenvolupament d’indrets oblidats perles grans ONG, aquesta vegada hem decidit col•laborar amb Intermón Oxfam per donar aconèixer el festàrregasolidària i la implicació i impuls que és vol donar des d’Agrat.

No ens volem oblidar de les persones que a Tàrrega necessiten un cop de mà i per això hem escollit el projecte Família i Infància de suport educatiu de Càritas Parroquial de Tàrrega. Aquest projecte s’encarrega d’atendre a infants d’educació primària per ajudar-los en el seu aprenentatge a ells i a les seves famílies. Els infants pertanyen a famílies que no els poden pagar serveis extraescolars o que per raons socioculturals no en senten la necessitat. Amb el suport a aquest projecte ajudem a millorar la qualitat de vida dels infants de Tàrrega en risc sociofamiliar i implicar les famílies en el procés educatiu d’aquests infants.

Aquesta festàrregasolidària és possible gràcies a les col•laboracions i aportacions dels diferents comerços, associacions, entitats...persones que formem i ens sentim part de Tàrrega i que a hores d’ara ja estan posant la seva aportació per fer del dia 17 un dia especial. Tot i que sabem que són temps difícils, amb petites quantitats podem fer d’aquest acte un gran dia. Per això demanem la col•laboració de tots els ciutadans. Tot suma! Gràcies per endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada