Blog de notíces de l'Associació Agrat. Per a més informació www.agrat.cat

dijous, 24 de maig del 2012

Fira de Playmobils a Tàrrega el 9 i 10 de juny

Incorporant una nova cita firal al seu calendari, Tàrrega es convertirà el cap de setmana del 9 i 10 de juny en la capital dels playmobils, les populars joguines també conegudes com clicks. L’Associació Agrat i SomosClicks coorganitzen la 1a Fira de Playmobil de Tàrrega, la qual compta amb el patrocini de l’Ajuntament i la col—laboració del Museu de Joguets i Autòmats de Verdú. 

Serà la primera vegada a la demarcació de Lleida que se celebrarà una fira d’aquestes característiques. Aquests ninos de 7 centímetres d’altura i creats per l’alemany Hans Beck l’any 1974 han esdevingut figures de culte, amb multitud de seguidors i col—leccionistes de totes les edats. Per això, els organitzadors confien en l’èxit de la proposta com un altre dels elements dinamitzadors del territori. 

Situada a l’Espai MerCAT, la fira exhibirà una desena de diorames i maquetes, propietat de particulars, que recrearan amb tot luxe de detalls diferents escenes protagonitzades per milers de clicks de Playmobil: la ciutat, l’antic Egipte, la sabana africana, el món medieval,... El diorama més gran ocuparà una superfície de 24 m2. També hi haurà una parcel—la per a expositors que posaran a la venda les últimes novetats de la marca (amb figures i complements) i fins i tot es podran adquirir singulars peces fora de catàleg. Entre les activitats paral—leles, no faltaran sorteigs, tallers o un concurs de buscaclicks amb caixes de Playmobil com a premi. 

L’horari de la 1a Fira de Playmobil de Tàrrega serà de 10 del matí a 8 del vespre, tots dos dies. L’entrada serà gratuïta per als menors de 12 anys. Per als visitants de 12 a 18 anys l’entrada tindrà un preu simbòlic d’1 euro i per als majors de 18 anys el preu serà de 2 euros. A la presentació de la fira celebrada avui han assistit Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega; Lluís Nadal, portaveu de l’Associació Agrat; Ferran Esteve, portaveu de SomosClicks; i Cristina Mayoral, directora del Museu de Joguets i Autòmats de Verdú. 

Precisament, SomosClicks ha instal·—lat al vestíbul de l’Ajuntament de Tàrrega i al museu de Verdú sengles diorames amb una petita mostra del que es podrà veure a la fira els propers dies 9 i 10 de juny. D’un temps ençà, l’afició per les figures de Playmobil ha viscut un boom de seguidors i s’han organitzat diverses fires amb èxit d’assistència com les de Barnaclick a Barcelona o Clickània a Montblanc.

Notícia de l'Ajuntament de Tàrrega

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada